Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв е редът на кабелите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какъв е редът на кабелите

Колеги, имам съмнения, че някои от кабелите към свещите са разменени при последния престой в сервиз. Пали по-трудно, на празен ход работата не е спокойна, понякога има детонации при палене. Външно кабелите изглеждат прилично, а и са на малко над година възраст.
    Някой може ли да пусне схема с подреждането им?
    Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Пише го на самите бобини отпред при лулите.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
      Да,наистина го пише,умни хора са това италианците.И аз при една от безбройните ми интервенции под капака имах глупостта без да се усетя,да разменя два кабела на едната бобина при което на два цилиндъра явно съм карал с по една свещ около 70-80 км.Имаше малка негативна разлика,но добре,че тези добри хора италианците са написали всичко на бобините.Което ме подсеща да питам-струва ми се,че докато пипах кабелите на работещ двигател и се бях замасил хубаво на купето,мисля че ме шибна леко ток.Това значи заминал кабел нали?А са сменяни скоро от предишния собственик да му се невиди...

Comment

Оригиналните кабели освен че са надписани, са и с точната дължина до конкретната свещ ... но ако са разкачени откъм бобините, трябва наистина по надписите да се ориентираш.
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
          Оригиналните кабели освен че са надписани, са и с точната дължина до конкретната свещ ... но ако са разкачени откъм бобините, трябва наистина по надписите да се ориентираш.
          Освен в случай, че не са се поизтрили
          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
            Благодаря за отговора. Очилата не ми помогнаха много, та помолих един колега с по-добро зрение да разчете цифрите. Нямаше разменени кабели, та проблемът си остава.
            Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Първоначално публикувано от yovi Покажи съобщение
              Благодаря за отговора. Очилата не ми помогнаха много, та помолих един колега с по-добро зрение да разчете цифрите. Нямаше разменени кабели, та проблемът си остава.
              А колата на газ ли е?Да не би от това да са детонациите?Иначе и моята пали малко трудно,но подозирам,че е от дебитомера.Според мен детонациите са заради неправилно определена от ЕКУ-то горивна смес.Според в пдф-те студеният старт зависи от няколко датчика-датчик за температурата на инжекциона,дебитомера и мисля от датчика за оборотите на коляновия вал.А празният ход зависи от тези неща плюс моторчето за празен ход.Така че сигурно всички тези неща трябва да се проверят.Като за начало може да провериш маркуча между дебитомера и дросела-и аз си мислех,че моя е здрав,щото лъщеше,но се оказа скъсан душмански на сгъвките.

Comment

Първоначално публикувано от yovi Покажи съобщение
                Колеги, имам съмнения, че някои от кабелите към свещите са разменени при последния престой в сервиз. Пали по-трудно, на празен ход работата не е спокойна, понякога има детонации при палене. Външно кабелите изглеждат прилично, а и са на малко над година възраст.
                Някой може ли да пусне схема с подреждането им?
                Това по-скоро прилича на работа на мотора само на единия ред свещи.
                0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                Автогаз сервиз-
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Колега тествай бубините една по една и виж какво ще стане... Да не се окаже заминала едната бубина, защото това наистина намирисва на работа на мотора само с 1 бубина, ако на празен ход работи по разредено мотора и има леки прекъсвания Аз имах подобен проблем, но се оказа, че след сервизирането , колегите не са вкарали докрай кабелчетата на едната бубина, като ги наместих всичко се оправи
                  Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Още нещо - виж да не са разменени кабелите на двете бобини - предната (към решетката) е за втория комплект свещи !

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                      Още нещо - виж да не са разменени кабелите на двете бобини - предната (към решетката) е за втория комплект свещи !
                      Това, си мисля, е без значение.
                      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Как ги броиш първи и втори комплект свещи, освен по дължината на кабелите не виждам каква друга разлика има дали искрата ще дойде първо в лявата или в дясната част на цилиндъра?
                        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Мисля, че няма разлика, поне при мен нямаше ! Пробвал съм размяна и точно, заради това му казвам на колегата да ги размени за да види дали случайно някоя от бубините не е заминала
                          Last edited by aRm; d.m.y г., 22:42.
                          Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Заради това го казах и аз

Comment

колега може да не сте закачили буксите на единия комутатор, при мене се е случвало подобно нещо и има твоите проблеми колата
                              sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
                              Suzuki GSXR 750 W настоящ
                              Kawasaki KZ 440A вече бивш

Comment

Working...
                              X